HABER YAZILIMI VERİTABANI AKTARIM

Aktarım süreci nasıl işliyor?

 

Haber yazılımı satın aldığınızda, mevcut bir haber siteniz var ve sitenizin arşivini taşımak istiyorsanız veri tabanı aktarımı hususunda destek vermekteyiz. Ekibimiz sitenizin veri tabanını detaylı bir şekilde inceleyerek aktarımı başlatacaktır.

 

Yazılım ekibimiz sitenizin veri tabanını inceledikten sonra aktarımı mümkün olmayan veriler var ise bunları saptayacaktır. Onayınız alındıktan sonra test ortamına veri tabanını yüklenip, linkler yönlendirilecektir. Mevcut halini onaylamanız durumuna ise canlı ortama aktarım tamamlanacaktır.

Aktarımın başlaması için neler gerekli?

 

Veri tabanının dosya olarak tarafımıza iletilmesi ya da alabileceğimiz sunucu bilgilerinin ulaştırılması bizim için yeterlidir.

Her veri tabanının aktarımı mümkün mü?

 

MySQL veri tabanlarından aktarım yapmaktayız. Diğer veri tabanları ve Wordpress alt yapısına sahip bir yazılımı var ise; MySQL’e aktarıma izin verdiğiniz takdirde aktarım sağlayabilmekteyiz.

Aktarılamayan veriler olacak mı?

 

Bazı aktarımı mümkün olmayan veriler bulunmaktadır. Bu veriler anketler ve manşetlerdir. Aktarımı yapılamayan linkler 404 hatası verir, belli bir süre sonra linkler kaybolur. Eğer 404 hataları fazla ise ve bu şekilde ilerlemeye onay verdiğiniz takdirde, aktarım 301 ile ana sayfaya yönlendirilir. Bu 404 linkleri arama motorlarından bir süre sonra silinir.

 

Aktarımda kayıp yaşanacak veriler olması durumunda sizlerle irtibata geçilecek ve onayınız durumunda aktarıma devam edilecektir.

 

Aktarım yapılan veriler; ”Kategoriler”, “Haber”, “Yazar/Köşe yazısı”, “Video galeri”, “Foto galeri”, “Kullanıcı bilgileri”, “Yorum”, “Röportaj”

 

*Aktarım tamamlandıktan sonra, kullanıcı modüler yapı içerisinde her bir modül için veri kaynağını seçmek zorundadır.

Aktarım ne kadar sürecek?

 

Talep yoğunluğuna ve veri tabanının yoğunluğuna göre 1 gün ile 3 hafta arasında aktarım tamamlanacaktır.